Още от самото начало БСП беше против изпращането БТР-и към Украйна. Мотивите

...
Още от самото начало БСП беше против изпращането БТР-и към Украйна. Мотивите
Коментари Харесай

Нинова: Ще подкрепим ветото на президента за БТР-ите

Още от самото начало Българска социалистическа партия беше срещу изпращането БТР-и към Украйна. Мотивите на президента съвсем изцяло съответстват с изявленията ни от парламентарната естрада.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка наложеното несъгласие от страна на президента Румен Радев върху изпращането на БТР-и към Украйна.

Нинова разяснява, че има липса на задоволително информация, че няма доказателства, че техниката е с отпаднала нужда и че това подаяние е в ущърб на националната сигурност.

" В зала ще подкрепим ветото ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Президентът Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание Закона за одобрение на Споразумението, с което България дава безплатно на Украйна бронирана транспортна техника. В претекстовете към ветото е маркирано, че народните представители не са били задоволително осведомени с съответните параметри на дарението, което ги слага в неспособност обективно да преценяват дали предоставяната техника е с отпаднала нужда.

Отговор по-рано пристигна от премиера акад. Николай Денков, председателя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и ръководителя на 49-то Народно събрание Росен Желязков.

" Ветото на президента върху подпомагането на Украйна с бронирана транспортна техника ще бъде отхвърлено ", съобщи министър председателят Николай Денков.

Председателят на 49-то Народно събрание също разяснява, че ветото ще бъде преодоляно. " Позицията на президента Радев за бронетехниката за Украйна не беше изненадващото. Мнозинството в Народното събрание ще преодолее ветото " акцентира Желязков.

" Решението на президента Радев да наложи несъгласие върху даването на бронирана техника за Украйна може да се дефинира единствено с една дума - позор! След това решение е още по-категорично ясно какъв брой е значимо за България да има евроатлантическо парламентарно болшинство и подкрепяно от него евроатлантическо държавно управление ", съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР